Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-06-2013 | Artikelen

Jeugdzorg in kwadranten

Voor een soepele aansluiting tussen de eerste en tweedelijnszorg

Auteurs: Drs. Jeroen Van Oijen, drs. Engbert Boneschansker, dr. Gabriël Anthonio

Gepubliceerd in: Jeugdbeleid | Uitgave 2/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Uit verschillende beleids- en onderzoeksrapporten blijkt dat organisaties te veel langs elkaar heen werken. Professionals én cliënten raken het overzicht kwijt in de hoeveelheid hulpverleners die zich met een gezin bezig houden. Er is behoefte aan een overzichtelijk ordeningsmodel waarmee zowel de cliënten, de hulpverleners en het nieuwe stelsel met verantwoordelijkheden op gemeentelijk niveau worden gediend. Dan verdwijnen met de transitie de schotten en daarmee ook het denken in eerste en tweede lijn.
In Friesland is het ordeningsprincipe ontwikkeld in een ‘app’ die is te raadplegen via een website1, maar in de toekomst ook via een IPad of IPhone. In dit artikel wordt het ordeningsprincipe toegelicht. Tevens gaan we in op praktijkvoorbeelden die we in het project zijn tegengekomen en is als voorbeeld een uitwerking opgenomen rond het kwadrant opvoedingscrisis.
Voetnoten
1
Analoog aan de gezondheidszorg: je wilt ook niet direct naar een neuroloog gestuurd worden als je last van je rug hebt en een verwijzing naar een fysiotherapeut nodig hebt.
 
2
Soms worden vijf situaties onderscheiden, waarbij de opvoedingsspanning is opgedeeld in gewone en verhoogde opvoedingsspanning.
 
6
Naast de organisaties en diverse module/methodiekbeschrijvingen kan ook gedacht worden aan screeninglijsten, veiligheidschecklisten of handelingsadviezen.
 
Literatuur
go back to reference Kousemaker, N. en Timmers- Huigens, D. (1985). Pedagogische hulpverlening in de eerstelijn. In: Tijdschrift voor orthopedagogiek, 1985, XXIV, p. 549–565. Kousemaker, N. en Timmers- Huigens, D. (1985). Pedagogische hulpverlening in de eerstelijn. In: Tijdschrift voor orthopedagogiek, 1985, XXIV, p. 549–565.
go back to reference Pommer, Evert, Hetty van Kempen en Klarita Sadiraj (2011). Jeugdzorg in groeifase. Ontwikkelingen in gebruik en kosten van de jeugdzorg. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau. Pommer, Evert, Hetty van Kempen en Klarita Sadiraj (2011). Jeugdzorg in groeifase. Ontwikkelingen in gebruik en kosten van de jeugdzorg. Den Haag: Sociaal en Cultureel Planbureau.
Metagegevens
Titel
Jeugdzorg in kwadranten
Voor een soepele aansluiting tussen de eerste en tweedelijnszorg
Auteurs
Drs. Jeroen Van Oijen
drs. Engbert Boneschansker
dr. Gabriël Anthonio
Publicatiedatum
01-06-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Jeugdbeleid / Uitgave 2/2013
Print ISSN: 1873-9482
Elektronisch ISSN: 1876-6056
DOI
https://doi.org/10.1007/s12451-013-0015-1