Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-09-2013 | Artikelen

Bedorven eetlust

Casus

Auteur: Drs. Frank Wiersma

Gepubliceerd in: Tijdschrift voor Psychotherapie | Uitgave 5/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Deze casus beschrijft een man met eetproblematiek: hij eet erg langzaam, heeft een sociale eetfobie en lijdt bovendien aan dysthymie. In de etiologie speelt een combinatie van hechtingsproblematiek, familieproblemen, ernstige ziekte bij de vader, schaamte, schuld en rouw. De casus laat zien hoe belangrijk de erkenning en geloofwaardigheid van medische klachten is, niet alleen voor het interpreteren van de fysieke klachten, maar ook voor de motivatie van de cliënt om te reflecteren op zijn situatie en ziekteperceptie en een psychologische behandeling aan te gaan. In de inleiding wordt enige algemene informatie geboden over de rol van eten en eetproblemen in ons leven en in de context van ziekte.
Metagegevens
Titel
Bedorven eetlust
Casus
Auteur
Drs. Frank Wiersma
Publicatiedatum
01-09-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tijdschrift voor Psychotherapie / Uitgave 5/2013
Print ISSN: 0165-1188
Elektronisch ISSN: 1876-5637
DOI
https://doi.org/10.1007/s12485-013-0059-8