Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

Open Access 02-06-2023 | Editorial

Werkdruk, wat gaan we doen?

Auteur: prof. dr. Henk G. van der Poel

Gepubliceerd in: Tijdschrift voor Urologie | Uitgave 4/2023

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN
Wie dacht dat na corona de zorg wel weer gewoon zou opstarten lijkt zich te hebben vergist. Een aaneenschakeling van opgelopen wachttijden, vertrekkende medewerkers, focus op aantallen en productie meer dan op kwaliteit, werken allemaal even ontmoedigend. Nu NVZ en de bonden in navolging van het NFU-akkoord van 10% loonsverhoging in 2023 het eens zijn met een 15%-groei van salaris lijkt de rust even teruggekeerd. Maar helpt een salarisverhoging nu echt de werkdruk te verlichten? Is het niet een pleister die het zicht op het echte probleem aan het oog onttrekt? Natuurlijk is de hoop dat meer mensen in de zorg gaan werken bij een betere honorering, wat misschien weer kan leiden tot minder werkdruk. De Vries et al. kregen van ongeveer de helft van de urologen en assistenten een response op hun online enquête over werkdruk. Had de rest het te druk? Of waren deze urologen en assistenten niet geïnteresseerd? Beide zorgwekkende redenen om niet te reageren. Misschien ligt dit wel aan de basis van het probleem. We lijken fysiek geen zwaar vak te hebben en de bevlogenheid is hoog. Ook lijkt ons salaris niet een belangrijk probleem, want veel urologen wilden minder gaan werken. Maar toch wordt er werkdruk ervaren. Het zou mooi zijn als we een manier vinden om die werkdruk echt te meten en te voorspellen. Het artikel en de tips van de Vries et al. zou ik de volgende heidag met uw vakgroep er eens bijpakken en bespreken. En als u geen heidagen houdt, kan ik adviseren om dat toch echt eens te doen.
Open Access This article is distributed under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License (http://​creativecommons.​org/​licenses/​by/​4.​0/​), which permits unrestricted use, distribution, and reproduction in any medium, provided you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made.
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

Tijdschrift voor Urologie

Het Tijdschrift voor Urologie is het enige peer-reviewed Nederlandstalige tijdschrift in het vakgebied. Het verschijnt 8 keer per jaar en bevat naast wetenschappelijke artikelen ook case-reports en de abstracts van de voor- en najaarsvergaderingen van de NVU.

Metagegevens
Titel
Werkdruk, wat gaan we doen?
Auteur
prof. dr. Henk G. van der Poel
Publicatiedatum
02-06-2023
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tijdschrift voor Urologie / Uitgave 4/2023
Print ISSN: 2211-3037
Elektronisch ISSN: 2211-4718
DOI
https://doi.org/10.1007/s13629-023-00396-z