Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2004 | OriginalPaper | Hoofdstuk

8. Voedingsaspecten bij hartfalen

Auteur : El Rijke

Gepubliceerd in: Zorg rondom hartfalen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Patiënten met hartfalen krijgen gedurende de behandeling naast de noodzakelijke medicatie diverse leefregels, waaronder richtlijnen voor de voeding. Deze leefregels zijn van essentieel belang. Zij kunnen een bijdrage leveren aan het helpen voorkomen van achteruitgang, aan het verbeteren van de prognose en aan de kwaliteit van leven.
Voetnoten
1
Let op: voor gezonde personen is het advies minimaal 1,5 liter vocht per dag te gebruiken. Patienten met hartfalen hebben veelal een vochtbeperking!
 
Literatuur
1.
go back to reference Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en Nederlandse Hartstichting. Multidisciplinaire richtlijn chronisch hartfalen. Alphen aan den Rijn: Van Zuiden Communications bv; 2002. Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en Nederlandse Hartstichting. Multidisciplinaire richtlijn chronisch hartfalen. Alphen aan den Rijn: Van Zuiden Communications bv; 2002.
2.
go back to reference Voedingscentrum. Dieet bij verhoogde bloeddruk (851). Den Haag; 2002. Voedingscentrum. Dieet bij verhoogde bloeddruk (851). Den Haag; 2002.
3.
go back to reference Voedingscentrum. Goed van eten en drinken. Den Haag; 2002. Voedingscentrum. Goed van eten en drinken. Den Haag; 2002.
4.
go back to reference Nederlandse Hartstichting. Multidisciplinair voorlichtingsprotocol hartfalen. Den Haag; 2002. Nederlandse Hartstichting. Multidisciplinair voorlichtingsprotocol hartfalen. Den Haag; 2002.
5.
go back to reference Nederlandse Hartstichting. Hartfalen brochure. Den Haag; 2002. Nederlandse Hartstichting. Hartfalen brochure. Den Haag; 2002.
6.
go back to reference Nederlandse Hartstichting. Dieet bij hartfalen brochure. Den Haag; 2003. Nederlandse Hartstichting. Dieet bij hartfalen brochure. Den Haag; 2003.
Metagegevens
Titel
Voedingsaspecten bij hartfalen
Auteur
El Rijke
Copyright
2004
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9399-2_8