Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-01-2014 | Vaknieuws

Straks zelf je schoenen printen

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Podosophia | Uitgave 1/2014

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

3D printen? De schoenenbranche omarmt deze innovatieve technologie met beide armen. Zo blijkt uit het blad Schoenvisie. In 2011 zorgde schoenenontwerper Marika Ratsma voor de eerste 3D geprinte schoen in Nederland en afgelopen zomer presenteerde de Nederlandse ontwerper Rem Koolhaas 3D geprinte schoenen op de Parijse catwalk. Ook in het sportsegment experimenteren merken als Adidas, Puma, New Balance, Nike en Reebok volop met deze technologie om hun hardloopschoenen te perfectioneren. Nike verwacht dat binnen drie tot vijf jaar de eerste 3D geprinte schoenen voor de massa zullen verschijnen. Producenten van zulke schoenen zullen proberen te voorkomen dat hun ontwerp gekopieerd wordt. Net zoals de muziekindustrie in actie is gekomen tegen illegaal downloaden van muziek door liedjes tegen betaling beschikbaar te stellen, is de verwachting dat de ontwerpen voor 3D geprinte schoenmodellen ook tegen betaling op internet aangeboden worden. In Engeland werken diverse podotherapeuten al samen met bedrijven die 3D geprinte schoenen maken. De podotherapeut levert een 3D voetscan gemaakt van de cliënt, waarna een 3D schoen geprint wordt die perfect aansluit bij de voet. …
Metagegevens
Titel
Straks zelf je schoenen printen
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-01-2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Podosophia / Uitgave 1/2014
Print ISSN: 0929-5380
Elektronisch ISSN: 1876-5815
DOI
https://doi.org/10.1007/s12481-014-0005-x