Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-04-2005 | Praktijkvoorbeeld

Ozon als preventieve strategie

Auteur: Wil Heeffer

Gepubliceerd in: Standby | Uitgave 2/2005

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Cariës is beheersbaar omdat het een dynamisch proces is waarbij ontkalking of decalcificatie van glazuur, door zuurvormende micro-organismen, vooraf gaat aan de afbraak van dentine. Door verandering van de zuurtegraad (pH) in de mond en door veranderingen in de samenstelling van tandplaque, is er een continue afwisseling tussen demineralisatie en remineralisatie op het oppervlak van tanden en kiezen. Dat wankel evenwicht wordt verbroken nadat een kritische grens is overschreden en micro-organismen kunnen doordringen in het organische substraat van de tand. Demineralisatie vindt plaats onder invloed van zuurvormende micro-organismen. Remineralisatie vindt plaats onder invloed van speeksel en chemische substraten zoals fluoride.
Metagegevens
Titel
Ozon als preventieve strategie
Auteur
Wil Heeffer
Publicatiedatum
01-04-2005
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Standby / Uitgave 2/2005
Print ISSN: 0922-310X
Elektronisch ISSN: 1876-5572
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03079345