Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2014 | Ziektebeelden en symptomen

Levensbedreigende complicaties

Auteurs: E.M. Sesink, drs. IJ.D. Jüngen

Gepubliceerd in: Bijzijn XL | Uitgave 7/2014

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Bij patiënten opgenomen in het algemeen ziekenhuis bestaat het risico van onbedoelde fysieke schade. Dat kan zijn door een postoperatieve bloeding, bijwerkingen van medicijnen of medicatiefouten, ongevallen en het niet tijdig signaleren van levensbedreigende situaties zoals stoornissen van de vitale functies. Voor verpleegkundigen is monitoring van de gezondheidstoestand en met name van de parameters van de vitale functies een kerntaak. Met behulp van scoringsinstrumenten, het controleren van de pols, bloeddruk, de lichaamstemperatuur, de kleur van de huid, de urineproductie en melding/alarmering kan snel en adequaat ingrijpen de schade beperken en levens redden. Dit artikel gaat over levensbedreigende complicaties die voorkomen bij patiënten opgenomen op een reguliere afdeling in een algemeen ziekenhuis. Bij veel patiënten kan een duidelijk risico bestaan op een complicatie of levensbedreigende stoornis, bijvoorbeeld door de aard van een ingreep of de fysieke conditie, bij andere patiënten lijkt ogenschijnlijk geen gevaar. Bij beide groepen kunnen echter ernstige complicaties ontstaan.
Literatuur
go back to reference Jong JTE de, Jüngen IJD, Zaagman-van Buuren, MJ, Vries DJM. Interne geneeskunde. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2007. Jong JTE de, Jüngen IJD, Zaagman-van Buuren, MJ, Vries DJM. Interne geneeskunde. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2007.
go back to reference Jüngen IJD, Zaagman-van Buuren, MJ. Pathologie. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2006 Jüngen IJD, Zaagman-van Buuren, MJ. Pathologie. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2006
Metagegevens
Titel
Levensbedreigende complicaties
Auteurs
E.M. Sesink
drs. IJ.D. Jüngen
Publicatiedatum
01-08-2014
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Bijzijn XL / Uitgave 7/2014
Print ISSN: 2211-6524
Elektronisch ISSN: 2213-4565
DOI
https://doi.org/10.1007/s12632-014-0091-0