Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.
Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.
Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.
Login
Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.
Het dossier van deze TvZ bevat een essay van Ankana Spekkink en Hans van Dartel, beiden verpleegkundige en ethicus. Zij blikken terug op hoe het verpleegkundigen is vergaan tijdens de coronapandemie, waarvan het einde nog niet in zicht is. Vele doelgroepen melden zich inmiddels om als eerste gevaccineerd te worden, omdat ze extra risico menen te lopen, variërend van de Mobiele Eenheid tot de leraren. Het lukte zorgverleners in verpleeghuizen nog net om enkele uren eerder gevaccineerd te worden dan de collega's uit de acute zorg. Zo kon het gevoel weer niet op de eerste plaats te komen in de kiem worden gesmoord: de eerste prik bij een verzorgende werd gezet. Zij kreeg de gelegenheid heel weloverwogen haar motieven toe te lichten, om daarmee collega's over de streep te trekken zich ook te laten vaccineren. Het resultaat mocht er zijn, de overgrote meerderheid van degenen die in de eerste tranche zaten hebben inmiddels de eerste prik ontvangen. Deze voortgang neemt niet weg dat bezinning op wat onze beroepsgroep is overkomen op zijn plaats is. Spekkink en Van Dartel zijn van mening dat we ons te veel hebben laten leiden door van bovenaf opgelegd beleid, dat sterk werd bepaald door regelgeving van het OMT. Zij stellen dat is voorbijgegaan aan de noden van de opgesloten en verlaten patiënten. Met weliswaar de verzachtende omstandigheid dat ook het verpleegkundig management meeging in deze operatie en weinig weerstand heeft geboden, maar toch... waar blijft de eigen verantwoordelijkheid? Zorgorganisaties hebben om het ongemak van de zorgverleners te verzachten veel psychologische hulp geboden. Spekkink en Van Dartel vragen zich af of dit de juiste insteek is geweest en of de dilemma's waar men zich voor gesteld zag niet veel meer moreel van aard waren, waar niet zozeer de psycholoog als wel de ethicus de juiste ondersteuning bij zou kunnen bieden. Dit is mogelijk een van de belangrijkste lessons learned voor onze beroepsgroep. Toe te passen in een volgende pandemie.