Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-11-2010 | Spectrum

Het Nationaal Kompas Volksgezondheid: 10 jaar terug en 10 jaar verder

Auteurs: Nancy Hoeymans, Hans van Oers

Gepubliceerd in: TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen | Uitgave 8/2010

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Resumen

We schrijven het jaar 2000. We betalen nog met guldens en hebben net het nieuwe millennium ingeluid (zonder de gevreesde millenniumproblemen). Als we iets willen opzoeken doen we dat in een tijdschrift, rapport of boek dat we via de bibliotheek aanvragen. Maar verandering zit in de lucht. Het geloof in internet is groot, de internetbubbel is nog niet geknapt. Google en andere zoekmachines zijn in opkomst en steeds meer informatie is te vinden op internet. Voor gegevens over de Nederlandse volksgezondheid geldt dit echter niet. Reden voor het RIVM om–in aanvulling op het samenvattend rapport van de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV)–een website te maken met basisinformatie over gezondheid, risicofactoren, preventie en zorg. Dit Nationaal Kompas Volksgezondheid was in eerste instantie vooral bedoeld voor beleidsmakers bij VWS. Tien jaar later, we schrijven inmiddels 2010, heeft het Kompas een duidelijke plek in de digitale informatievoorziening over gezondheid en bedient het veel meer doelgroepen dan alleen beleidsmakers. Het Kompas biedt toegankelijke informatie met een afgewogen oordeel en presenteert daarom niet alleen de kale cijfers, maar geeft ook betekenis aan deze cijfers. Daarmee voorziet het Kompas in een behoefte aan betrouwbare en actuele informatie als tegenwicht tegen de grote hoeveelheden gezondheidsinformatie die uit allerlei richtingen op eenieder afkomen.
Metagegevens
Titel
Het Nationaal Kompas Volksgezondheid: 10 jaar terug en 10 jaar verder
Auteurs
Nancy Hoeymans
Hans van Oers
Publicatiedatum
01-11-2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen / Uitgave 8/2010
Print ISSN: 1388-7491
Elektronisch ISSN: 1876-8776
DOI
https://doi.org/10.1007/s12508-010-0662-9