Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2013 | OriginalPaper | Hoofdstuk

6. Enterale toediening

Auteur : R.G.H. Scheurink

Gepubliceerd in: Medische hulpmiddelen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Inleiding

Op voorschrift van arts of diëtist door middel van het ZN-formulier ‘artsenverklaring dieetpreparaten’ kan een patiënt bij een dreigende ondervoeding aanvullende medische voeding gebruiken. Deze wordt uitsluitend vergoed bij ernstige slik-, passage- of resorptiestoornissen of bij ziektegerelateerde ondervoeding. Ondervoeding ligt op de loer als iemand ziek of herstellende is na een operatie of ziekte en onvoldoende voeding tot zich neemt. Het risico op ondervoeding neemt toe bij ouderen (zo halen ze bijvoorbeeld soms onvoldoende boodschappen door verminderde mobiliteit, eten ze minder of eenzijdig door gebitsproblemen en/of eenzaamheid) en uiteraard bij een ernstig ziekte. Hierdoor kunnen smaakveranderingen optreden en neemt de spontane voedselinname af, terwijl er tegelijkertijd een grotere behoefte is aan voedingsstoffen. Zo ontstaat een tekort aan energie en bouwstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen.
Metagegevens
Titel
Enterale toediening
Auteur
R.G.H. Scheurink
Copyright
2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9849-2_6