Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2012 | ZINTUIGEN

De smaakzin

Auteur: Susan Umans

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 4/2012

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Zintuigen (gezichtsvermogen, reuk, gehoor, smaak, tast, warmte/kou/pijn voelen, evenwicht en lichaams-/bewegingsbewustzijn) zijn heel belangrijk, want daardoor kunnen wij onze omgeving interpreteren. Zintuigen bestaan uit receptoren die zeer gevoelig zijn voor prikkels van buitenaf. Deze prikkels worden via het zenuwstelsel doorgegeven aan de hersenen en omgezet in informatie. Op je spreekuur krijg je soms te maken met afwijkingen aan zintuigen. Achtergrondkennis is dan handig, zodat je weet wanneer de patiënt verwezen moet worden naar de huisarts. Dit vierde artikel in deze serie gaat over smaak.
Literatuur
1.
go back to reference Bromley SM. Smell and taste disorders: a primary care approach. Am Fam Physician 2000;61:427-36.PubMed Bromley SM. Smell and taste disorders: a primary care approach. Am Fam Physician 2000;61:427-36.PubMed
Metagegevens
Titel
De smaakzin
Auteur
Susan Umans
Publicatiedatum
01-08-2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 4/2012
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-012-0065-2