Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2012 | Ten Geleide

BYE

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Kind & Adolescent Praktijk | Uitgave 4/2012

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Wij beoordelen mensen. Wij beoordelen hun klachten en problemen, stellen een diagnose en adviseren een behandeling. Ons oordeel wordt meestal serieus genomen. Zou het daardoor komen dat we soms doorschieten in dat oordeel? Dat we ons nog steeds, hoewel gelukkig minder dan vroeger, oordelen aanmeten over bijvoorbeeld oorzaken van problemen, zonder dat die oordelen op gedegen kennis zijn gebaseerd? En, erger nog, zonder de instemming van de betrokkenen? Hoe vaak worden er nog gezinsproblemen gediagnosticeerd, ook al zijn de gezinsleden tevreden over ‘thuis’? Hoe vaak wordt nog gezegd dat de medisch niet verklaarde lichamelijke klachten ‘tussen de oren’ zitten, hoewel de betrokkene niets voelt tussen die oren? Hoe vaak hebben jongeren die zich niet thuis voelen in hun lichaam als jongen of meisje, een hulpverlener tegenover zich gekregen die naarstig op zoek ging naar een verklaring voor deze vreemde sensaties? En hoe gelukkig moeten ze zijn geweest bij een hulpverlener die luisterde naar wat ze te vertellen hadden en geen verklaringen zocht of het probleem als een uiting van een ander probleem zag. Dat gebeurt al 25 jaar lang in het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie, in VU Medisch Centrum in Amsterdam. Annelou de Vries deed daar onderzoek naar psychische problemen bij deze jongeren voor en na de behandeling. In Hij is een meisje, zij is een jongen; over genderdysfore adolescenten, beschrijft zij de belangrijkste resultaten. Bovendien krijgt u een kijkje in het werk van het ‘Genderteam’. …
Metagegevens
Titel
BYE
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-08-2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Kind & Adolescent Praktijk / Uitgave 4/2012
Print ISSN: 1571-4136
Elektronisch ISSN: 1875-7065
DOI
https://doi.org/10.1007/s12454-012-0050-5