Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-08-2011 | boekwerk

Boekwerk

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Vakblad Sociaal Werk | Uitgave 4/2011

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Bij verschillende groepen komt de dubbele diagnose PTSS (post traumatische stress stoornis) en verslaving frequent voor. Te denken valt aan oorlogsveteranen, gevangenen, slachtoffers van huiselijk geweld, daklozen en adolescenten. Behandelingen zijn vaak gericht op een van beide stoornissen, terwijl een geïntegreerde behandeling een grotere kans van slagen heeft. Dit boek is de weergave van een onderzoek naar zo’n geïntegreerde behandeling, met het streven naar veiligheid als prioriteit. Veiligheid creëren betekent: stoppen met middelengebruik, verlagen van suïciderisico, minimaliseren van het risico op hiv, loslaten van onveilige relaties. Veel van deze zelfdestructieve gedragingen leiden immers tot hernieuwde traumatisering. PTSS is een overweldigende emotionele pijn, en de auteur ziet een verslaving als een slechte poging om die hanteerbaar te maken. Het boek beschrijft tal van onderwerpen die relevant zijn voor een veilige ontwikkeling en hechting. Ingegaan wordt bijvoorbeeld op het omgaan met triggers voor psychische pijn, creëren van zingeving, leggen van gezonde relaties, herstellen van boosheid en betrekken van anderen bij het herstel. Voor alle onderdelen zijn handouts gemaakt voor cliënten, om bij de behandeling te gebruiken. Al met al is het een waardevolle aanpak om de positieve krachten van cliënten boven te halen en daar in de begeleiding op aan te sluiten. …
Metagegevens
Titel
Boekwerk
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-08-2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Vakblad Sociaal Werk / Uitgave 4/2011
Print ISSN: 2468-7456
Elektronisch ISSN: 2468-7464
DOI
https://doi.org/10.1007/s12459-011-0081-2