Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.
Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.
Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.
Login
Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.
Voor veel naasten van mensen met eetstoornissen is het moeilijk te begrijpen dat eten zo moeilijk en eng is geworden, of juist is veranderd in een obsessie. Om vrienden, familie en behandelaren meer inzicht te geven in wat er in het hoofd van iemand met een eetstoornis omgaat, heeft de Stichting Human Concern Virtual Reality films ontwikkeld die de complexiteit van een eetstoornis invoelbaar en inzichtelijk maken1.
Voor veel naasten van mensen met eetstoornissen is het moeilijk te begrijpen dat eten zo moeilijk en eng is geworden, of juist is veranderd in een obsessie. Om vrienden, familie en behandelaren meer inzicht te geven in wat er in het hoofd van iemand met een eetstoornis omgaat, heeft de Stichting Human Concern Virtual Reality films ontwikkeld die de complexiteit van een eetstoornis invoelbaar en inzichtelijk maken1. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer begrip en compassie bijdragen aan de steun die eetstoornispatiënten nodig hebben om te kunnen herstellen, maar dat patiënten die steun juist vaak missen in hun strijd tegen de stoornis. Voor naasten lijkt de oplossing van het probleem zo simpel: ‘Ga toch gewoon weer eten!’ De virtual reality bril geeft 360 graden beeld en geluid en toont het gevecht dat de eetstoornispatiënt heeft met de familieleden. Maar ook het innerlijke gevecht, de innerlijke stem die die de patiënt naar beneden haalt, en het lage zelfbeeld verwoordt. Een vader van een anorexiapatiënte die de film zag, was er erg door gegrepen. Hij herkende de situatie aan tafel waarbij zijn dochter van tafel wilde om te gaan fietsen en de strijd die dat gaf tussen hem en haar. Maar wat nieuw was voor hem, was om haar innerlijke stem te horen, de nare negatieve dingen die zij ondertussen tegen zichzelf zei, de voortdurende strijd die in haar hoofd gaande was. Zijn dochter is inmiddels hersteld, maar als hij de film eerder had gezien dan waren ze eerder hulp gaan zoeken in plaats van de strijd met haar aangaan. Een korte demonstratie van de bril en hoe de vader van deze patiënte het beleeft, is te zien op: http://www.rtlnieuws.nl/editienl/meer-begrip-voor-eetstoornis-dankzij-virtual-reality-bril
Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.