Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top

2009 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Assumpties en generalisatie

Auteurs : Frans W. Siero, Mark Huisman, Henk A.L. Kiers

Gepubliceerd in: Voortgezette regressie- en variantieanalyse

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Elke statistische analysetechniek is gebaseerd op een aantal aannames. Om gerechtvaardigde conclusies te kunnen trekken uit de resultaten van een analyse over de populatie waaruit de steekproef getrokken is, is het nodig dat aan deze aannames voldaan is. De belangrijkste assumpties in regressieanalyse zijn:

De steekproef bestaat uit

onafhankelijke waarnemingen

.

Er is sprake van een

lineair model

, dat wil zeggen dat er een lineair verband is tussen de afhankelijke en de onafhankelijke variabelen.

De variantie van de residuen is gelijk voor alle mogelijke waarden van de onafhankelijke variabelen (constante variantie of

homoscedasticiteit

).

De residuen zijn

normaal verdeeld

.

Metagegevens
Titel
Assumpties en generalisatie
Auteurs
Frans W. Siero
Mark Huisman
Henk A.L. Kiers
Copyright
2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-7359-8_3