Skip to main content

Welkom bij Erasmus MC & Bohn Stafleu van Loghum

Erasmus MC heeft ervoor gezorgd dat je Mijn BSL eenvoudig en snel kunt raadplegen. Je kunt je links eenvoudig registreren. Met deze gegevens kun je thuis, of waar ook ter wereld toegang krijgen tot Mijn BSL.

Registreer

Om ook buiten de locaties van Erasmus MC, thuis bijvoorbeeld, van Mijn BSL gebruik te kunnen maken, moet je jezelf eenmalig registreren. Dit kan alleen vanaf een computer op een van de locaties van Erasmus MC.

Eenmaal geregistreerd kun je thuis of waar ook ter wereld onbeperkt toegang krijgen tot Mijn BSL.

Login

Als u al geregistreerd bent, hoeft u alleen maar in te loggen om onbeperkt toegang te krijgen tot Mijn BSL.

Top
Gepubliceerd in:

01-01-2009 | Nieuws

Actief naar werk

Gepubliceerd in: TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde | Uitgave 1/2009

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Recente cijfers laten zien dat de instroom in WIA vanuit het ‘vangnet’ (voornamelijk cliënten uit de groep die geen werkgever meer hebben en recht op ziekengeld uit de ZW hebben) relatief groot is (37% in 2007). Tegelijkertijd blijkt dat een groot deel daarvan geen recht op WIA heeft (43% in 2007). Deze cliënten hebben geen werk, verkeren vaker in een slechtere sociaal-economische positie, ervaren een slechtere gezondheid, hebben meer complexe gezondheidsproblemen en vertonen dikwijls inadequaat herstelgedrag hetgeen een intensievere begeleiding rechtvaardigt. In kantoor Hengelo is hiervoor een programma ontworpen in samenwerking met de polikliniek van de afdeling Psychiatrie van het Twenteborg Ziekenhuis en Randstad Rentree als het gaat om vangnetters met psychiatrische problematiek, en in samenwerking met Conditeadvies bij ziekteverzuim en re-integratiebureau WestendorpPR als het gaat om cliënten met klachten van houdings- en bewegingsapparaat. De begeleiding in het traject Actief naar werk richt zich vooral op de gedragsmatige activering, door het probleemoplossend vermogen van de cliënt te verbeteren. Na een grondige multifactoriële analyse, uitgevoerd door fysiotherapeuten die tevens opgeleid zijn als psycholoog, wordt goed rekening gehouden met deze gedragsmatige component, met het doel dat de cliënt inzicht krijgt in zijn probleem, en het besef krijgt dat hij zelf veel kan doen om zijn beperkingen op te lossen. Zo wordt cliënten met langdurige pijn-, vermoeidheids- en/of psychische klachten die de oplossing jarenlang in het medische circuit zochten, geleerd zelf hun problemen op te lossen. De eerste resultaten zijn bemoedigend: de deelnemers zijn aan het einde van het traject niet alleen actiever in het werk, maar functioneren ook op andere deelterreinen beter. Werken gaat dus niet ten koste van het functioneren in de privésituatie. Daarbij ervaren deelnemers gemiddeld niet alleen minder psychische en lichamelijke klachten, maar scoren zij qua vitaliteit ook bijna op het niveau van de gemiddelde Nederlander. De gezondheid wordt beter dan een jaar daarvoor beoordeeld. Ook het traject in samenwerking met het Twenteborg Ziekenhuis is goed gestart en de samenwerking met behandelaars verloopt zeer succesvol. Re-integratieresultaten zijn nog niet volledig bekend. …
Metagegevens
Titel
Actief naar werk
Publicatiedatum
01-01-2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde / Uitgave 1/2009
Print ISSN: 0929-600X
Elektronisch ISSN: 1876-5858
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03081082